Beraat Gecesinde Namazı

Bugün artık Beraat KAndiline giriyoruz bu saatlerde saat sabahın 03,58 i kalkıp 4 rekatta olsa bir teheccüt kılmak bu yazıyı okuyan sana ögüt olsunve bırakma mübarek teheccüdü teheccüdü kılmak aşk işidir sevgilin olan kıza da aşık ol ama ki seni yaratan O’na Celle Celahüh e aşık olmamak onu üzer değil mi kılmaya bir başla peşi zaten gelir eğer ki ben namaz kılamıyorum çok istiyorum diyorsan önerim 10,000 defa ihlas süresini oku bir hafta iki haftada bitir sonra bak nasıl namaz kılıyosun öyle bir aşkı o namaz kılmak anlatılmaz mübarek tadılır sadece hele ki secdeye gittiginde onun huzurundasın namazda o huşu ile kılarsan ki oyyy oyyy kurban anlatılmaz tadılır dedik zaten.


BERÂT GECESİNDE İBÂDET
Bu akşam Şa’bân-ı şerifin 15′inci gecesi yani Berat Gecesi’dir. Bu gecede hiç olmazsa bir Teşbih Namazı kılınır. Berat gecesinde kılınması tavsiye edilen “Hayır namazı” vardır. 100 rek’atlik bu namazı kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nail olur.
Namaza şöyle niyet edilir:

“Ya Rabbi, niyet ettim senin rıza-yı şerifin için na¬maza. Beni afv-ı ilahine, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-İ kalbden. Dünya ve âhiret sıkıntılarından ha¬lâs eyleyip, süedâ defterine kaydeyle”
Her rakette Fatiha dan sonra 10 İhlâs-ı şerif oku¬nur. İki rek’atte bir selâm verilerek 100 rek’ate tamam¬lanır.

Namazdan sonra; Allâhü Teâlâ’nın “Hû” ismi-i şeri¬finin ebcede hesabına göre değeri 11 ‘dır.Resûlullah Efendimizin isimlerinden “Tâha”nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için,
Aşağıdaki 11 şey 14 adet okunur.

Bunlar;
1. İstiğfar: 14 kere,
2. Salevât-ı şerife: 14 kere,
3. Fâtiha-i şerife (Besmeleyle): 14 kere,
4. Âyetü’l-Kürsî (Besmeleyle): 14 kere,
5. Tevbe Sûresi’nin son 2 âyeti olan “Lekad câe-küm…” (Besmeleyle): 14 kere,
6. 14 kere “Yasin, Yasin…” dedikten sonra 1 Yâsîn-i şerif. (Yâsîn-i şerifte 7 zahiri, 7 bâtını “mübîn” vardır, böylece o da 14 olur.)
7. İhlâs-ı şerif (Besmeleyle): 14 kere,
8. Felak Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,
9. Nâs Sûresi (Besmeleyle): 14 kere,
10. “Sübhânellâhi ve’l-hamdü lillâhi velâ ilahe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm”: 14 kere,
11. Salevât-ı şerife (Salât-ı Münciye okumak daha faziletlidir): 14 kere okunur ve duâ edilir.
(Dua ve İbadetler, Fazilet Neşriyat)

Post a Comment

Daha yeni Daha eski